Za nami pierwszy miesiąc kalendarzowej wiosny sezonu 2014/2015 w działalności Grup Samopomocowych w ramach projektu "Postaw na siebie".
Miesiąc rozpoczęliśmy przygotowaniami do Świąt Wielkanocnych. malowaliśmy jaja tradycyjnym sposobem za pomocą wosku pszczelego, nanoszonego szpilką. Tak przygotowane jaja trafiały do wywaru z łupin cebuli. Nie zabrakło także zdobienia styropianowych baranków. Efekty jajo-malowania w zakładce galeria.
W kolejnym tygodniu zajęliśmy się konstruowaniem prostych zabawek wykorzystujących podstawowe zasady fizyki. Powstali akrobaci, którzy wprawieni lekkim ściśnięciem dwóch elementów konstrukcji w dłoni wykonują wspaniałe akrobacie.
W trzecim tygodniu poczuliśmy wiosenny przypływ witamin. Powstały pyszne i zdrowe smoothie (czyli gęste drinki z użyciem świeżych owoców).
Kolejny tydzień minął filmowo, nie brakowało dyskusji na temat pasji i misji społecznej wyjątkowych jednostek.
Mocnym akcentem kulinarnym tego miesiąca było przygotowanie shusi. Większość uczestników była zachwycona, nie odstraszyły ich nawet wodorosty nori, które stanowią podstawę tego dania, choć mają specyficzny smak i zapach. Danie cieszyło nie tylko podniebienie, ale także oczy.
Zapraszamy do oglądania zdjęć z kwietnia, które znajdują się w zakładce Galeria.